Osoba:
Pokorný, Jan

Načítá se...
Profilový obrázek
Emailová adresa
Datum narození
Výzkumné projekty
Organizační jednotky
Název pracovní pozice
Příjmení
Pokorný
Křestní jméno
Jan
Jméno

Výsledky vyhledávání

Nyní se zobrazuje 1 - 6 z 6
  • PublikaceOmezený přístup
    Cestovní zpráva - Pracovní schůzka v ženevském CERN ohledně vývoje ERMS pro potřeby jednotlivých institucí i konsorcií
    (2016-10-12) Pokorný, Jan
    Cílem pracovní schůzky byla konzultace o ERMS (Electronic Resources Management System) vyvíjeném společností TIND (spin-off organizace CERN) a posouzení vhodnosti jeho nasazení v NTK. NTK má za úkol v rámci národního projektu CzechELib zajistit softwarovou podporu celého projektu, přičemž právě ERMS je jeho klíčovou součástí. TIND ERMS byl vytipován jako vhodný kandidát na software pro CzechELIb, a to z několika důvodů: TIND ERMS je nezávislý na obsahu (na rozdíl od ERMS Alma od společnosti ProQuest, která je zároveň dodavatelem obsahu), společnost TIND produkuje kvalitní open-source software Invenio a další systémy pro knihovny a prokázala schopnost pracovat s velkými objemy dat (důležité pro zpracování podrobných statistik EIZ).
  • PublikaceOtevřený přístup
    NTK jako datový zdroj: Vzdálená samoobsluha pro technickou literaturu
    (Národní technická knihovna, 2018-12-07) Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Nástroje pro zpřístupnění EIZ
    (2015) Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpárva - Igelu 2017
    (2017) Kolátor, Jan; Pokorný, Jan
    Na konferenci a následném dni vývojářů byly prezentovány poslední novinky v produktech ExLibris. Letošní ročník byl zaměřen na prezentaci jak řešení původně firmy ExLibris, tak ProQuest a její softwarové divize. Byl vidět výrazný posun v zaměření na cloudové řešení, které staví knihovny do pozice uživatele SaaS. Také bylo z prezentací jasné, že spojování znalostních bází stále ještě neproběhlo. Zatím se průběžně řeší formální struktura metadat. Dále se mění prodejní struktury sítě ExLibris, byly opuštěny zastoupení v každém státě a zaměřují se na centralizaci supportu a poskytování vzdálené podpory. Pro NTK bylo také zásadní prezentování vývoje Alephu do dalších verzí a podpora jeho servisu, dodavatel zaručuje garanci fungování s vyššími verzemi Oracle a RedHat.
  • PublikaceOtevřený přístup
    VPK jako národní platforma pro sdílení zdrojů v rámci CPK
    (2016) Ouzká, Marcela; Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - ILIDE2016
    (2016) Svoboda, Martin; Pokorný, Jan; Žižková, Štěpánka
    Konference ILIDE2016 poskytla svým účastníkům širokou možnost konfrontace s trendy a posledními informacemi k tématu digitalizace, dlouhodobého uložení a efektivního zpřístupnění digitálního obsahu. Program byl zahájen předkonferenčním workshopem. Součástí akce byla prezentace firem. Na konferenci byl i dostatečný časový prostor pro osobní setkání s jednotlivými účastníky, přednášejícími a zástupci vystavujících firem.