Publikace:
Cestovní zpráva - Open Repositories 2019: all the user needs

Datum
2019
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Vydavatel
Výzkumné projekty
Organizační jednotky
Číslo časopisu
Abstrakt

Konference Open Repositories se snaží účastníkům přiblížit nejnovější trendy v oblasti digitálních repozitářů, jedná se tedy o velmi důležité téma vzhledem k tomu, že NTK provozuje dva digitální repozitáře. Účastnice získala přehled o nejnovějším vývoji technologií v oblasti repozitářů a měla možnost navázat kontakty s provozovateli podobných repozitářů po celém světě. Nejpřínosnější byla sekce věnovaná softwaru Invenio, který NTK využívá pro oba repozitáře a pracuje na upgradu na verzi 3.


The Open Repositories conference aims to bring participants the latest trends in digital repositories. This is a very important topic to the NTK that operates two digital repositories. The participant gained an overview of the latest developments in repository technologies and had the opportunity to establish contacts with repository operators around the world. The most beneficial was the section devoted to Invenio software, which the NTK uses for both repositories and is working on upgrade to version 3.

Popis
Klíčová slova
repozitáře, Invenio, konference, uživatelské potřeby, uživatelské rozhraní, repositories, Invenio, conference, user needs, user interface
Citace