Osoba:
Pokorný, Jan

Načítá se...
Profilový obrázek
Emailová adresa
Datum narození
Výzkumné projekty
Organizační jednotky
Název pracovní pozice
Příjmení
Pokorný
Křestní jméno
Jan
Jméno

Výsledky vyhledávání

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 24
  • PublikaceOtevřený přístup
  • PublikaceOmezený přístup
    Cestovní zpráva - Mezinárodní konference Big Data 2016 v Alicante
    (2016-05-18) Pokorný, Jan
    Cílem účasti na mezinárodní konferenci Big Data bylo získání aktuálních poznatků a inovací z oblasti zpracování a využití velkých dat v informačních systémech a setkání s kolegy, kteří pracují na projektech založených na velkých datech. Podskupinou těchto projektů jsou i repozitáře vědeckých dat, což je oblast, kterou musí NTK v následujících letech řešit.
  • PublikaceOmezený přístup
    Cestovní zpráva - Pracovní schůzka v ženevském CERN ohledně vývoje ERMS pro potřeby jednotlivých institucí i konsorcií
    (2016-10-12) Pokorný, Jan
    Cílem pracovní schůzky byla konzultace o ERMS (Electronic Resources Management System) vyvíjeném společností TIND (spin-off organizace CERN) a posouzení vhodnosti jeho nasazení v NTK. NTK má za úkol v rámci národního projektu CzechELib zajistit softwarovou podporu celého projektu, přičemž právě ERMS je jeho klíčovou součástí. TIND ERMS byl vytipován jako vhodný kandidát na software pro CzechELIb, a to z několika důvodů: TIND ERMS je nezávislý na obsahu (na rozdíl od ERMS Alma od společnosti ProQuest, která je zároveň dodavatelem obsahu), společnost TIND produkuje kvalitní open-source software Invenio a další systémy pro knihovny a prokázala schopnost pracovat s velkými objemy dat (důležité pro zpracování podrobných statistik EIZ).
  • PublikaceOtevřený přístup
    A Machine for Automatic Subject Indexing Using ToC
    (2018-06-06) Pokorný, Jan
    The technology developed in the National Library of Technology can extract a document’s table of content (TOC), generate relevant keywords, and suggest terms for various classification schemas (UDC, DDC, LCC, Conspectus). It can fully or substantially automate the process of generating subject access, unite it across libraries, and significantly increase accuracy and relevancy compared to subject assignments by non-specialist catalogers. Such increased quality in subject access terms is often seen in the superior subject facets generated by discovery systems and library OPAC advanced search forms.
  • PublikaceOtevřený přístup
    Výroční konference NTK 2022: Co se chystá v roce 2023
    (2022) Zlámalová, Petra; Proche, Ivan; Novák, Martin; Šorm, Marek; Procházková, Petra; Firsová, Naděžda; Pavlíčková, Tereza; Černohlávková, Petra; Jirát, Jiří; Budilová, Natálie; Hnátková, Eva; Pokorný, Jan; Šimek, Miroslav; Ziegelheimová, Jana
  • PublikaceOtevřený přístup
    Konference EFI 2019: Firemní služby
    (Národní technická knihovna, 2019) Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Konference EFI 2017: Panel 2: Technické, provozní a administrativní aspekty
    (Národní technická knihovna, 2017-11-29) Řehák, Tomáš; Profant, Ondřej; Kocourek, Pavel; Svoboda, Martin; Horová, Iva; Pokorný, Jan; Koch, Ondřej
  • PublikaceOtevřený přístup
    NTK jako datový zdroj: Vzdálená samoobsluha pro technickou literaturu
    (Národní technická knihovna, 2018-12-07) Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Integrace NTK s knihovnou ÚOCHB
    (2015) Pokorný, Jan
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - IGeLU 2022
    (2022) Kolátor, Jan; Kybal, Martin; Pokorný, Jan
    Konference IGELU slouží k setkávání systémových knihovníků, datových a IT specialistů z knihoven provozujících nástroje od společnosti Ex Libris s jejími zástupci a k předávání informací o nových nástrojích a probíhajícím vývoji. Dále slouží k výměně znalostí a zkušeností mezi jednotlivými účastníky, kteří často ve svých knihovnách řeší obdobné problémy. Nosným tématem tohoto ročníku byly nástroje na podporu akademických činností knihoven.