Osoba:
Chodounská, Alena

Načítá se...
Profilový obrázek
Emailová adresa
Datum narození
Výzkumné projekty
Organizační jednotky
Název pracovní pozice
Příjmení
Chodounská
Křestní jméno
Alena
Jméno

Výsledky vyhledávání

Nyní se zobrazuje 1 - 6 z 6
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - XVII. zasadnutie Národnej komisie pre služby SR
    (2015) Procházková, Petra; Chodounská, Alena
    Národná komisia pre služby (dále jen NKS) je poradním orgánem ředitelky Slovenské národní knihovny. Cílem NKS je rozvoj knihovnicko - informačních služeb a navázání mezinárodní spolupráce. Členy komise se stali nejen zástupci Národní knihovny ČR, ale od roku 2009 také zástupci NTK. Komise zasedá alespoň jednou ročně a zabývá se předem stanovenými otázkami. Náměty, které vznikají z její činnosti jsou předkládány ředitelce Slovenské národní knihovny a ředitelům ostatních knihoven zastoupených v komisi. XVII. zasedání proběhlo v Slovenskej pedagogickej knižnici v Bratislave. Zástupci NTK v komisi aktivně participují, vyjadřují se k probíraným tématům a přináší příspěvky shrnující zkušenosti z oblasti služeb NTK. Letošní zasedání bylo zaměřeno na prezentaci projektů digitalizace v SNK, knihovní služby, EIZ a aktuální problémy knihoven. Účast zástupců Národní technické knihovny na Národní komisi pro služby SR má velký význam nejen pro výměnu zkušeností a vzájemnou inspiraci, ale také pro navazování kontaktů a vzájemné spolupráci.
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - odborná stáž v UC Berkeley Library 2017
    (2017-10) Chodounská, Alena; Strych, Filip
    Odborná stáž v knihovně Kalifornské univerzity v Berkeley (UC Berkeley Library) proběhla od 16. 09. – 26. 09. 2017 a jejím cílem bylo podnítit a umožnit výměnu zkušeností a příkladů dobré praxe mezi pracovníky NTK a knihovny UC Berkeley a navázat pracovní vztahy se zahraničními profesionály. Hlavními tématy byly: informační podpora studentů a vyučujících; zapojování studentů a vyučujících do tvorby služeb knihovny; propojování dlouhodobé vize knihovny s potřebami univerzity a interní komunikace v rámci knihovny; pokročilá informační podpora akademické komunikace.
  • PublikaceOmezený přístup
    Odborné akademické služby NTK (pohled do zákulisí)
    (2017-06-07) Chodounská, Alena; Skenderija, Sasha
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - 38th Annual IATUL Conference Bozen 2017
    (2017-06) Krueger, Stephanie; Chodounská, Alena
    Tématem výroční konference IATUL 2017 s titulem "Embedding Libraries – Service and Development in Contex" byl vývoj služeb a informační podpory poskytované akademickými knihovnami v kontextu univerzity a celé společnosti. Tohoto ročníku se zúčastnilo Více než 120 účastníků z celého světa. Dr. Krueger prezentovala příspěvek s názvem: Letting Traditional Boundaries Blur: A Case Study in Co-Developing STEM “Excellence” Courses a na žádost organizátorů konference moderovala čtvrteční sekci, jíž se účastnili řečníci z Technické univerzity v německém Mnichově a řečníci z Německé národní knihovny vědy a techniky v Hannoveru.
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - XXI. zasadnutie Národnej komisie pre služby SR
    (2019-06-17) Procházková, Petra; Chodounská, Alena; Martinová, Olga; Tassanyi, Pavlína
    Cestovní zpráva popisuje účast na 21. výročním jednání Národnej komisie pre služby, jejímž cílem je spolupráce mezi slovenskými knihovnami a sdílení příkladů dobré praxe při poskytování služeb a zpřístupňování elektronických informačních zdrojů. V rámci akce byly prezentovány také zkušenosti NTK.
  • PublikaceOtevřený přístup
    Cestovní zpráva - IFLA WLIC 2017 Vratislav
    (2017-08) Chodounská, Alena; Krueger, Stephanie; Minaříková, Pavla; Skenderija, Sasha; Stehlík, Martin
    Náplní služební cesty byla návštěva a aktivní vystoupení na konferenci IFLA World Library and Information Congress 2017 v polské Vratislavi. Přínos akce spočíval nejen ve vyměňování zkušeností a identifikaci trendů, ale i navázání cenných kontaktů s informačními profesionály z různých částí světa. Zároveň bylo možno s knihovníky z celého světa prodiskutovat modely zpřístupnění odborných elektronických zdrojů fungující v jejich zemích a představit jim cíle projektu CzechElib.